Wal navigatie en support

Wal navigatie en support

Het maken van een grote reis begint met de juiste voorbereiding. Het schip, de uitrusting, het plan, de veiligheid,… alles moet in orde zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat dit een intensief traject is waarbij er veel keuzes gemaakt moeten worden. Hierin kan ik een adviserende rol spelen aangaande alle zaken met betrekking tot de boot, maar ook bijvoorbeeld verzekeringen, wel of niet uitschrijven uit Nederland, leerplicht, huis verhuren … enz.

Bij lange oversteken is een walnavigator een extra zekerheid. Van dag tot dag volg ik de boot en de weersystemen. Via SSB of sateliettelefoon geef ik door wat het waypoint is voor de komende 24 uur en welke bijzonderheden er in het weer zijn.

Bij reparaties in het buitenland, of zelfs op zee, is het stellen van de diagnose en het vinden van de juiste onderelen een uitdaging. Advies op afstand is dan de oplossing. Door mijn brede kennis met betrekking tot alle systemen aan boord, kan ik meedenken en analyseren wat het probleem is en welke oplossingen haalbaar zijn. Het regelen en ter plekke krijgen van nieuwe onderdelen kan ik ook voor u verzorgen.