Over Tim

Over TIM

Jouw boot mijn expertise

Welkom! Mijn naam is Tim Visser. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met boten en zeilen. Vanuit de open boten op meren en plassen ben ik doorgegroeid naar het zeezeilen. Als jongen van 15 begon ik met het geven van zeilles, eerst in open bootjes, later ben ik instructeur geworden bij de Zeezeilers van Marken, waarvoor ik van de Oostzee tot Bretagne trainingen gegeven heb. In combinatie met mijn opleidingen HTS Werktuigbouwkunde en HBO Bedrijfskunde vormt dit de basis van mijn expertise.

De passie voor zeilen deel ik met ons gezin. Ik ben getrouwd met Carolien en vader van drie kinderen. In 2017 en 2018 hebben wij een reis gemaakt langs Spanje, Portugal, de Azoren, Madeira, Canarische eilanden en Marokko. In 2021 maakten wij een tocht van 6 maanden naar Frankrijk en de Azoren. In de herfst en winter zijn wij via Bretagne en Normandië weer terug naar Enkhuizen gevaren.
Al langere tijd zat er een oceaanoversteek aan te komen. In november 2022 heb ik deze gemaakt van Kaap Verdië naar Recife in Brazilië.

Door al die avonturen heb ik ervaring opgedaan met verschillende type jachten o.a. Swan, Wauquiez, Elan, Dehler, Bavaria, Jeanneau. In de periode 2012 tot 2015 heb ik de complete refit van een Swan 48 begeleid en deels zelf uitgevoerd.

Mijn werk en passie liggen altijd op het snijvlak van techniek, advies en mensen.

In het specialisme van scheepsexpert komt alles samen.

O ja, het vermelden waard, alle foto’s op deze site zijn eigen foto’s.