Social media

Services

Pre-purchase survey

When purchasing a vessel, it is important to determine the condition of the vessel. The hull, rigging, engine and technical installations. In the pre-purchse survey the whole ship is assessed.

Advice

Owning a ship comes with many questions and challenges. What is the problem? What is the best solution? What are the costs involved? With my advice and your decision, you can make the right choices.

Instruction

Becoming familiar with a new ship is important for the entire crew. As an experienced (sea) sailing instructor, I will take you through all aspects of the (new) ship.

Purchase support

When finding the right ship, numerous questions arise. Step by step, we go through the process together to make the right choices. From the list of requirements, we work towards a shortlist, surveying and the final deal.

Project support

Building or refitting of a ship is an intensive project. From the programme of requirements, we work towards the right design and the right selections to fit the budget. In the construction phase, monitoring quality, planning and budget is in good hands with TIM expertise.

Shoreside support

Making an offshore passage starts with the right preparations. The ship, the equipment, the plan, safety,... everything has to be in order. Once underway, shoreside support is an extra safeguard and in case of complex technical problems, I will help you with remote advice.

Reviews

What customers say

TIM expertise
5.0
Based on 18 reviews
powered by Google
Alex PhaffAlex Phaff
09:11 23 Oct 23
Tim Visser is een aangename persoonlijkheid die op een persoonlijk en terzake kundige wijze het aangenomen werk verricht.
Lourens PeppingLourens Pepping
17:23 11 Oct 23
Zeer secuur met een oog voor alles. Bedankt
Peter BolsPeter Bols
16:15 04 Oct 23
Na een aantal voorbereidende e-mails over en weer, waarbij nuttige info en commentaren werden uitgewisseld, had ik vandaag eindelijk de afspraak met Tim voor de expertise van een (droom)boot die ik héél graag had aangekocht.Tim ging uiterst aandachtig en grondig te werk, met tussendoor veel ruimte voor vragen, technische verklaringen en inzichten.En ja, het onvermijdelijke gebeurde: Tim raadde de aankoop af met zovele professionele argumenten dat ik thans blij en vooral opgelucht ben de boot niet te hebben aangekocht.Door en tijdens deze expertise voel(de) ik me comfortabel en in goede handen, en ik raad iedereen aan om voor die zekerheid te kiezen, die je enkel met een expert zoals Tim verkrijgt.Het ereloon voor zijn tussenkomst heb ik voorzeker honderdvoud uitgespaard: geen droomboot gekocht met diverse verborgen problemen, veel nodeloze en dure onkosten uitgespaard, en een totaal nieuwe kijk gekregen op de strenge voorwaarden waaraan mijn volgende boot zal moeten voldoen.Tim mag weldra van mij een volgende opdracht verwachten !
Bittor BidegainBittor Bidegain
14:02 30 Sep 23
MIJN NAAM IS BITTOR EN IK KOM UIT DE BUURT VAN BILBAO IN BASKENLAND.ZOEKEN OP HET INTERNET ZAG IK IN NEDERLAND EEN ZEILBOOT DIE MIJN AANDACHT VREEMD, MAAR IK HEB DE MENING VAN EEN DESKUNDIG NODIG. OP DEZELFDE MANIER DAT IK MET DE BOOT TIM VIA HET INTERNET VOND. Uiteindelijk is de operatie niet uitgevoerd, maar het zorgvuldige, serieuze en professionele werk en de aard van TIM hebben de teleurstelling gecompenseerd dat we de operatie niet hebben uitgevoerd.
Bert RubenBert Ruben
13:04 08 Sep 23
In Tim vonden we een uiterst prettig persoon voor een aankoopkeuring van een motorjacht op leeftijd. Met Tim kun je makkelijk en snel afspraken maken. De keuring zelf was zeer gedegen en het rapport uitgebreid en zeer duidelijk met ook adviezen voor de nabije toekomst. Kortom, zou ik Tim-expertise aanbevelen, dan 5 sterren.
DLHP2DLHP2
07:10 04 Aug 23
Op een kort termijn een afspraak met Tim Visser gemaakt. Tim ging alles door, niks bleef verborgen, heel nauwkeurig, rustig en precies. Verklaarde ons alles en heeft sich de tijd genomen alles door te kijken. Het bericht kwam twee dagen later met foto’s en alle dingen, die er noch aan de boot gebeuren moet worden. Wij zijn heel erg tevreden met de keuring van onze „nieuwe“ jacht van TIM Expertise!
Arnold KrugArnold Krug
09:43 28 Jul 23
Via deze zoekmachine bij TIM expertise terecht gekomen.Tim reageerde snel en kwam met een mooie offerte voor de aankoop keuring van een Elling E3 welke we wilde aankopen.Het schip is 25 jaar oud voor ons zag ze er perfect uit. Tim heeft een zeer nette en grondige keuring uitgevoerd, waarbij niks werd over geslagen. Alles is goed geïnspecteerd, en sommige kleine “pijn punten” werden meteen benoemd en advies gegeven hoe dit op-te-lossen. We konden ook alles vragen, om vervolgens een nette uitleg te krijgen.Een dag later ontvingen we een keurige rapportage en veel foto’s.Ondanks dat het druk was aan boord, deed Tim keurig z’n expertise, we waren onder de indruk!Als ik nog is een boot koop, weet ik wie ik moet bellen!
Mike OMike O
19:09 27 Jun 23
Vandaag een 35ft zeiljacht van mahonie hout laten keuren voor de aankoop hiervan.Zeer vakkundig en extensieve keuring waar echt de tijd voor werd genomen op een hele vriendelijke en duidelijke wijze. Alle belangrijke punten zijn langsgelopen en ik kreeg een heel duidelijk beeld en eerlijk advies.Tim draait er niet omheen en zegt waar het op staat, iets wat je verwacht en hoopt bij een aankoopkeuring. Zeker een aanrader voor als je overweegt een boot te kopen!Thanks Tim,
js_loader